يه چند وقتيه اينجا يه بحثي راجع به کتابخانه دانشکده شده بود. کتابخانههاي اينجا همه Barcode دارن، و اطلاعاتشون همه توي يک database هست که از روي اينترنت ميشه بهش دسترسي داشت. پس وقتي که يه کتاب رو ميخواي اونو search ميکني، ميبيني که توي کدوم کتابخونه هست و شمارهاش چنده. همين طور مشخص ميکنه که آيا کسي اونو گرفته يا نه، و اگه گرفته شده تا چه تاريخي برميگرده. اگه کتاب گرفته شده بود و لازمش داشته باشي ميتوني اونو recall کني، يعني بگي که ميخوايش و بنابراين اون طرف ديگه نميتونه تمديدش کنه و هر وقت که پسش اورد بهت خبر مي دن. اگه کتاب هم باشه که ميري و ميگيريش. سيستم کتابخونهها بازه، يعني ميتوني خودت بري کتاب رو برداري. مسوول کتابخونه تنها کاري که ميکنه اينه که barcode رو ميخونه، همين طور کارت شناساييت رو. و بعد يه رسيد print ميکنه که توش نوشته که کي بايد کتاب رو پس بياري. و بعد هم حدود يک هفته قبل از مهلت کتاب بهت mail ميزنن که يادت باشه که کتاب رو پس بياري يا تمديد کني.
اما دانشکده رياضي سيستمش به همون مدل قديميه. يعني اولا که کتابها رو به ترتيب معمول که ظاهرا مال کنگره آمريکاست، مرتب نکردن و به يه ترتيب موضوعي که براي خودشون راحته منظم کردن، بعد هم همچنان کارت وجود داره و هر کسي خودش ميره و کتابش رو بر ميداره، کارت کتاب رو در ميآره و اسمش رو مينويسه و ميذاره اونجا. اين جوري زياد کاري هم با مسوول کتاب خونه ندارن، همه کليد اونجا رو دارن و نصفه شب هم مي تونن برن کتاب بر دارن. اگر هم کسي کتابي رو لازم داشته باشه کارت رو نگاه ميکنه ببينه دست کيه و ميره بهش ميگه که من لازم دارم و مثلا اگه احتياجش کم باشه يه مدت قرضش ميگيره و دوباره ميده به نفر اول.
اما ظاهرا دانشگاه تصميم گرفته که اين کتابخونه رو هم به اون سيستم کلي اضافه کنه
که اين باعث کلي بحث شد که دفعه بعد مينويسم.
اين سيستم که همون سيستمي هياتي خودمون است که در ايران داريم!
آقا جالبه, هر وقت فقط یه “نظر” تو وب لاگ رویاست، حدس میزنم که علی باشه و از قضا تا به حال دقیقاً همینطور بوده. خواستم سلامی به هر دوتون کرده باشم. و رویا از قول من به علیرضا-ام سلام لرسون لطفاً. شاد باشین :)
منظورم از “یه”، عدد دقیق 1 بود.
سارا برو یکی دیگه رو فیلم کن! دیوار از من کوتاه تر پیدا نمی کنی؟
تاریخچه ریاضی هم بگذارید
تاریخچه ریاضی هم بگذارید