این قضیه سایتهای خبری و روزنامههای ایرانی که خبر رو بیدقت و بدون تحقیق مینویسند که دیگه خیلی تکراری شده. ولی این خبر رو دیدم حتی قسمت انگلیسی بی.بی.سی . هم نقل کردند و خیلی پخش شده.
من اولش وی فیسبوک دیدم که چند نفر این خبر رو از قول روزآنلاین گذاشتن که ایران از نظر فرار مغزها از هند و چین هم جلو زد. اولش انقدر تیتر با چیزی که من اینجا میبینم تناقض داشت که رفتم دقیقتر خوندم و وقتی دیدم گزارش از IMF نقل شده و آمارهای دقیق از اداره گذرنامه امریکا داشت باورم میشد. ولی محض اطمینان گفتم یه کم هم تو گوگل بگردم. تنها چیزی که دیدم گزارشی بود از سال ۱۹۹۹ که تنها آماری که از ایران داره اینه که بیشتر از ۱۵ درصد جمعیت تحصیل کرده به آمریکا مهاجرت کردهاند و ۲۵ درصد جمعیت تحصیلکرده در کشورهای OECD زندگی میکنند.
برام جالب بود بدونم این خبر با این عددهای دقیق اصلا از کجا اومده. مخصوصا که قبلتر هم کسایی به این قضیه مشکوک شده بودند و بعد شورای امریکاییان و ایرانیان از خود IMF تحقیق کردن و فهمیدن که همچین گزارشی وجود نداشته.
نمیدونم شروع این آمار از کجا بوده ولی جالبی قضیه به اینه که تو دست به دست شدن هی به اشتباهها اضافه هم شده. توی سایت مردم سالاری یه مقالهای با این اطلاعات چاپ شده، البته اونجا یه سری از اطلاعات از طریق اداره گذرنامه ایران اومده ولی بعد تو گزارش روزآنلاین همین آمار از قول اداره گذرنامه آمریکا نقل شده.
به نظرم به جز اینکه روزنامهنگارها خیلی بازخواستی برای گزارشهای غلط نمیشوند اینکه نمیدونم چرا رسم نیست که منبع خبر رو بنویسند باعث میشه که هی این غلط روی غلط اضافه بشه. شاید تو روزنامه چاپی سخت باشه این منبع رو نوشتن ولی تو سایت خبری واقعا کاری نداره به منبع لینک دادن. این کاریه که تعجب میکنم حتی سایتهای خبری خیلی بزرگ مثلا نیویورکتایمز و بقیه هم نمیکنند.
Immigration and Jobs
این خیلی لینک جالبی بود. مرسی.
یعنی آماری که توی لینک قبلی بود درسته؟؟!
البته من مسوول چک کردن درستی و غلطیش نیستم ولی عددهاش به نظر من خیلی خارج از واقعیت نمیآد. البته زیرش هم منبع داره ک ه از اداره سرشماری امریکا اومده که با یک جستجوی ساده میشه اصل آمار رو پیدا کرد و دید که عددهاش درسته:
+