این وبلاگ رو خب دوست داشتهام همیشه وبلاگ شخصی باشه. و از هر دری سخنی. ولی بعد از بچهدار شدن بیشتر چیزهایی که نوشتهام راجع به بچهداری بوده. هر از گاهی هم از دوستان دور و بر میبینم که پستهای قبلیم رو با توجه به سن بچهشون میخونن که خب حس خوبی میده. چون خودم اون زمان و هنوز خیلی احتیاج به کمک داشتم و دارم و خوبه اگه یه کوچولو هم به کسی کمک باشم. اینه که دوباره وبلاگ رو دو ستونی کردم. تو ستون سمت چپ، برچسبهای پستها رو میتونین ببینین. البته کامل نیست و هنوز خیلی مونده که همه پستها رو برچسب بزنم. این جوری شاید پیدا کردن موضوعها راحتتر باشه.
یکی از موضوعاتی که ازم زیاد پرسیدهان در مورد مدرسه بوده و اینکه ما چه جوری مدرسه سپهر رو انتخاب کردیم و راجع به مدرسه مونتسوری. فکر کنم تقریبا هر پستی که راجع به مدرسه نوشتهام الان برچسب مدرسه داره که میتونین همه رو بخونین.
اما در مورد انتخاب مدرسه. من فکر میکنم انتخاب مدرسه مثل انتخاب خونه یا خیلی چیزای دیگه خیلی شخصیه. با در نظر گرفتن چند تا معیار اصلی که بیشتریها خودشون حواسشون هست بقیهاش سلیقه است. یعنی فکر میکنم خوبه که در محدودهای که رفت و آمدش و قیمتش براتون مناسبه برین و مهدکودکها رو ببینین. اگه حتی بتونین چندبار برین که خب از همه بهتر. همون طوری که ممکنه کسی از حیاط بزرگ خوشش بیاد و یکی دیگه نیاد یا از خونه دو طبقه خوشش بیاد یا نیاد و به همین دلیل یه خونه رو یکی رو بپسنده و یکی نه، مهدکودک هم یکی از دیسیپلین خوشش میاد یکی نه. یکی از اینکه کلاس شلوغ باشه خوشش میاد یکی نه. یکی به نظرش خوبه که بچهها از همون سن کم یه چیزایی یاد بگیرن و یکی فکر میکنه که بچهها تا حد ممکن باید بازی کنن. یکی به نظرش موسیقی خیلی مهمه در آموزش بچهها یکی به نظرش باغبونی. یکی از معلمهای جوون خوشش میاد که شاد و شنگول باشن یکی از معلمهای مسن که با تجربه و مهربون باشن. این طوری بیشتر از همه چیز میتونین انتخابی کنین که بعدتر هم راضی باشین.
چیزایی که خوبه بهش توجه کنین و سوال کنین:
- برنامه و فعالیتهای روزانه. معمولا اکثر مهدکودکها یه برنامهای دارن که مثلا اول خوشآمدگویی، بعد کتاب خوندن، تغذیه وسط روز، بازی توی حیاط.
- در راستای همین فعالیت روزانه اینکه چه ساعتی بچهها میخوابن و آیا همه مجبورن بخوابن یا نه.
- برای بچههای کوچیکتر اینکه برنامهشون برای عوض کردن بچهها چه جوریه. خوبه که ببینین که کجا بچهها رو عوض میکنن که ببینین تمیز باشه. برای بچههای نزدیک سه سال که باید کم کم یاد بگیرن برن دستشویی، هم خوبه که ببینین مدرسه متد آموزشش چه طوریه؟ ایا اصلا تلاشی در راستای یاد دادن میکنن یا نه.
- اینکه فلسفه و متد دیسیپلینشون چیه. ایا به بچهها تایم اوت میدن میدن یا نه.
- توجه کردن به محیط و اسباببازیها. اینکه چقدر اسباببازیها تمیزن. زمین و فرش و موکت اتاقها چقدر تمیزه. آیا اتاقها پنجره دارن و چقدر محیطشون تاریک یا روشنه. حیاط چقدر وسایل داره و چقدر امنه.
- نسبت تعداد بچهها به معلم. اینجا معمولا هر ایالتی قانون خودش رو داره. ولی اون دیگه حداکثرشه. برای بچههای کوچیکتر خب هرچقدر این تعداد کمتر باشه بهتره.
- فلسفه و محدودیتی که برای غذای بچهها هست. اگه خود مدرسه غذا میده لیست غذاشون رو خوبه ببینین. مثلا بعضی مدرسهها در مورد شکر محدودیت دارن. اینجا اکثر مدرسهها nut free هستند یعنی هیچ جور چیز آجیلی مثل گردو، بادوم و مخصوصا بادوم زمینی نباید تو غذای بچهها باشه.
- اینکه نحوه ارتباط معلمها با شما چه جوری خواهد بود؟ ایا میشه هر وقت می خواین برین و بچهها رو ببینین؟ اگه با معلم کاری داشته باشین میتونین مثلا بهش ای.میل بزنین؟ اینکه آیا به طور مرتب گزارش از کارهای بچهها دریافت میکنین یا نه؟
- و یک سوال مهم اینکه سیستم قراردادشون با شما چه طوریه. ماهانه است یا سالانه. اگر هر زمانی تصمیم بگیرین که بچه اون مدرسه رو نره میتونین یا نه.
همون طور که گفتم هر کسی برای خودش معیاری داره و هر کسی جایی رو میپسنده.من اینا رو به ذهنم رسید. شما معیار دیگهای به ذهنتون میاد؟
سلام رویا جون
مدتها بود که اینجا نیومده بودم. به یادت بودم. امیدوارم سپهر جون و آقا علیرضا خوب باشن و روزگار خوبی داشته باشید.